26.08.2021, 09:11
RETSEPT | Valges veinis marineeritud kitsemamplid
Sügis ja seened on uksest ning aknast sisse ronimas. Erinevates Eesti piirkondades on aga erinevad seened saadaval. Põhja-Eesti metsad on täis näiteks kitsemampleid, mida paljud peavad Eesti metsa parimaks seeneks, teised aga astuvad neist lihtsalt üle. Proovime neid seeni aga marineerida!
![Kitsemamplid.](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/d9512980-b8ad-11eb-98b6-49bcde121acf.jpg?noup&w=1200&h=711&ch=0.8467&cw=1&cx=0&cy=0.0019&r=16:9)
Kitsemamplid.
FOTO:
Koostisosad:
Valges veinis marineeritud kitsemamplid
- 1 kg Kitsemampleid (väikeseid seeni)
- 1 l Allikavett
- Õunaveiniäädikat
- Tavalist äädikat (30%)
- Valget kuiva veini
- Šarlottsibulat
- Küüslauku
- Porgandit (väikesed porgandid)
- Terapipart
- Loorberileht
- Nelki
- Kardemoni
- Meresoola
- Kaneelipulka