• Ilmateade
  • Delfi
  • Saada vihje
  • Kontakt
  • Reklaam
Oma Maitse
  • Delfi Lood
  • Uudised
  • Retseptid
  • Nädalamenüü
  • Retseptiveeb
  • Podcastid
Retseptid
26.08.2021, 09:11

RETSEPT | Valges veinis marineeritud kitsemamplid

 

Sügis ja seened on uksest ning aknast sisse ronimas. Erinevates Eesti piirkondades on aga erinevad seened saadaval. Põhja-Eesti metsad on täis näiteks kitsemampleid, mida paljud peavad Eesti metsa parimaks seeneks, teised aga astuvad neist lihtsalt üle. Proovime neid seeni aga marineerida!

Martin Hanson
Maitsed.ee toimetaja
Kitsemamplid.
Kitsemamplid.
FOTO: Shutterstock

Koostisosad:

Valges veinis marineeritud kitsemamplid

  • 1 kg Kitsemampleid (väikeseid seeni)
  • 1 l Allikavett
  • Õunaveiniäädikat
  • Tavalist äädikat (30%)
  • Valget kuiva veini
  • Šarlottsibulat
  • Küüslauku
  • Porgandit (väikesed porgandid)
  • Terapipart
  • Loorberileht
  • Nelki
  • Kardemoni
  • Meresoola
  • Kaneelipulka
Valmistamine
  • Puhasta seened metsamustusest, pese veega läbi ja kurna. 
  • Aja kausis keema vesi ja vein, lisa hakitud küüslauk, sibularibad ja porgandirõngad. 
  • Lisa ka terapiprad, meresool, nelk, kardemon, loorberilehed.
  • Keeda veinist välja enamus alkoholi ja juurvilja pehmeks. 
  • Võta tuli marinaadi alt ära. Lisa äädikad ja kaneelipulk. 
  • Maitse ja maitsesta marinaad üle. 
  • Pane kitsemamplid marinaadi ja sega, hoia seal viis minutit. 
  • Nüüd kurna seened purkidesse, marinaadvala neile peale. 
  • Kaaneta ja kuumuta. 
  • Head nautimist.

Kommenteeri Loe kommentaare
Delfi
Jaga
Kommentaarid
  • Reklaam
  • Kontakt
  • Tellimine
  • Üldtingimused
  • Tööpakkumised
  • Privaatsussätted
  • © 2023 Delfi Meedia AS
  • info@delfi.ee