Sirje Potisepp on juhtinud Toiduliitu alates 2005. aastast. Tema esmased kokkupuuted toiduainetööstusega pärinevad aga juba 1989. aastast ASist Remedia. Ühtlasi on Potisepp olnud ametis Põhja-Tallinna linnaosa vanemana.

„Ma arvan, et Toiduliidu juhina on mul põhjust tunda uhkust selle üle, et Eesti toitu hinnatakse ja väärtustatakse tarbijate seas aina enam,“ tõdes Sirje Potisepp. „Samas on eesseisvad väljakutsed suuremad kui kunagi varem. Muret tekitavad poliitilistest otsustest tingitud hinnatõusud toiduainetele ja jookidele. Samas on hea meel tõdeda, et sanktsioonide põhjustatud piirangud on hoogustanud kodumaise toodangu eksporti täiesti uutele välisturgudele. See on aidanud tagada ettevõtete jätkusuutlikkuse, ekspordivõime kasvu ja töökohtade säilimise.“

Potisepa sõnul on liidu olulisimaks rolliks ka edaspidi seista hea Eesti toidu ja toidutootjate väärtustamise ning kodumaise toidutööstuse tuntuse tõstmise eest. Toiduliit korraldab igal aastal mitmeid Eesti toitu tutvustavaid kampaaniaid ning annab välja lipumärki Eestis toodetud toiduainetele. Ühtlasi viis liit tänavu juba 23. korda läbi Eesti Parima Toiduaine valimise. Samuti jätkatakse tööd seadusandlusega, olles seejuures avalikule sektorile arvestatavaks partneriks.

Toiduliit loodi 3. novembril 1993, mil asutajaliikmete hulgas oli 16 ettevõtet. Täna seisab Toiduliidu taga pea 100 liiget. Toiduliidu liikmeskonna ettevõtted maksavad Eesti riigi eelarvesse 97% kogu toidusektori käibemaksust ning annavad põhiosa toidutööstuste ekspordist.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemalt
Ükskõikselt
Kurvana
Vihasena