12.09.2017, 16:43
Šokolaadi-peedikook
Šokolaad ja peet? Kõlab uskumatuna? Ometigi on mõlemad saadaval kogu aeg poest nii, et võid seda hõrgutist teha mõneks pidulikuks päevaks või täitsa tavalisel argipäeval. Eriti maitsev, kui kasutad eestimaiseid tooraineid!
Koostisosad:
- Vesi šokolaadi sulatamiseks
- 250 g Eestimaine tume šokolaad
- 200 g Eestimaine või
- 250 g Keedetud peet
- 3 tk Muna
- 200 g Suhkur
- 100 g Veski Mati riisijahu
- 1 sl Vanillisuhkur
- 100 g Purustatud mandlid
Sulata šokolaad ja või keeva vee kohal vesivannil, ning lase õige pisut jahtuda. Samaaegselt riivi ka peet, kasutades väikest riivi.
Sega peet ja šokolaad omavahel kokku massiks.
Eraldi kausis sega kokku muna ja suhkur ning vahusta need. Lisa neile Veski Mati Riisijahu ja suts vaniljesuhkrut, ning sega kõik omavahel veel kord vahustades läbi.
Nüüd sega omavahel kokku šokolaadi-peedi segu ja jahu, muna ja suhkur.
Lisa neile purustatud mandleid.
Kalla segu küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja tõsta eelsoojendatud ahju, kus lase koogil 180-kraadi juures küpseda ca 50 minutit.
Serveerimiseks sobib imeliselt eestimaine vaniljejäätis.