04.09.2017, 15:52
Sõmer kruubipuder
Verivorsti sees on kruup, hapukapsasupis on kruup. Mulgipudrus on kruup ja kruubist saab ka imemaitsvat putru. Kruup on seega paljudes roogades, mida ikka ja jälle oma toidulaualt leiame.
Koostisosad:
- 3 dl Veski Mati odrakruup
- 75 g Või
- 8 dl Puljong
- 100 g Peekon
Alusta kruupide pesemisest - tee seda sõela ja jooksva veega nii, et lõpuks oleks läbi kruupide voolav vesi puhas.
Potis sulata või ning lisa sellele kruubid. Kuumuta kruupe võis mõned minutit. Samal ajal keeda valmis puljong ning lisa see kruupidele. Maitsesta ning hauta kruupe puljongis kuni kruubid on pehmed. See võtab umbes 45 minutit.
Pannil prae peekon mõnusalt krõbedaks ning serveeri kruubid koos peekoniga.
Värviks ning maitseks võid soovi korral lisada ka midagi rohelist - näiteks rohelist sibulat.