30.08.2017, 12:25
Kilupirukas
Kilu ja eestlane käivad kokku nagu sukk ja saabas. Kilu on soolatud, kilu on suitsutatud ja kilust on tehtud ka pirukaid. Näiteks, nagu see imemaitsev siin.
Koostisosad:
- 250 g Veski Mati rukkijahu
- 1 sl Demerara suhkur
- 100 g või
- 50 g Parmesani juust
- 100 g Toorjuust
- 1 tk Muna
- 0.5 tk Sibul
- 2 tk Keedetud muna
- 100 g Vürtsikilu filee
Põhja valmistamiseks sega jahu suhkruga. Haki külm või jahuga segi ning lisa peene riiviga riivitud parmesani juust. Lisa külm vesi ning mätsi taignaks. Vooderda pirukavormi põhi ja ääred taignaga ning aseta mõneks hetkeks külmkappi.
Kuumuta ahi 200 C-ni küpseta pirukapõhja 10 minutit.
Sega vispliga täidise jaoks muna ja toasoe toorjuust, kuni valmis ühtlane mass, mida maitsesta õrnalt soolaga.
Keeda munad ning haki suuremateks tükkideks.
Viiluta sibulad ning tõsta kõrvale.
Määri põhjale toorjuustusegu, lao sellele viilutatud sibul, hakitud muna ning viimasena vürtsikilu fileed.
Küpseta pirukat ca. 15 minutit 200 C ahjus. Jahuta pisut ning serveeri soojalt.