Soovid telekat vaadates popkorni krõbistada? KOLM ÜLIMAITSVAT POPCORNI RETSEPTI!
Koostisosad:
Trühvli-parmesani popcorn
- 2 sl Sulatatud võid
- 2 sl Peeneks riivitud parmesani
- 1.5 tl Trühvlisoola
Cajun vürtsiseguga popcorn
- 2 sl Külmpressitud oliiviõli
- 1.5 tl Cajun vürtsisegu
Tseiloni kaneeli ja roosuhkru karamelliga popcorn
- 2 sl Külmpressitud kookosõli
- 2 tl Tseiloni kaneeli
- 2 sl Rafineerimata roosuhkrut
Kel popcorni masinat kodus pole (sellega käib asi eriti lihtsalt — mais sisse, nupp sisse, pott alla ja popcorni lendab), saab popcorni lihtsalt valmistada ka laia ja paksu põhjaga kaanega potis. Mõlemal juhul tuleb poest osta maitsestamata ja rasvaga segamata nii öelda puhas kuivatatud plaksumais. Näiteks Prisma kauplustes on see kindlasti olemas, aga usun, et mujalgi, vahendab Umami.ee.
Potis popcorni tehes pane potipõhja pisut kookosõli ja aja see kuumaks. Testimiseks võid paar maisitera õli sisse panna, kui need paksuma hakkavad, on õli piisavalt kuum. Nüüd laota ühe kihina kogu potipõhi maisiga üle. Kata pott kaanega ja raputa läbi, et kõik terad õliseks saaksid. Oota kuni plaksumine algab ja siis harvemaks jääb. Tõsta pott tulelt. Vahepeal võib veel raputada. Nüüd on aeg maitsestama asuda.