08.08.2017, 17:00
KIIRE ÕHTUSÖÖGI SOOVITUS: Kaalika ja puraviku risoto maisikanaga
Õhtusöögiaeg on taas saabunud ning vaja end kosutada millegi peene, lihtsa, kuid samas maitsvaga. Võtame ette hea ja alati laabuva risoto. Täna aga muudame asja elegantseks: tuleb minna poodi või metsa, tuua sealt puravikud. Kuskilt leida ka maisikanu. Vaatame mis välja tuleb!
FOTO:
Koostisosad:
Risotto
- 300 g Arborio riisi
- 200 g Puravikke
- 150 g Kaalikat
- Küüslauguküüni
- Suurem sibul
- Valget veini
- Kanapuljongit
- Tüümiani
- Meresoola
- Musta pipart
- Sinepiseemneid
Maisikana
- Kaks keskmist kana/tibu (maisikana)
- Seesamiõli
- Musti seesamiseemneid
- Meresoola
- Tšillipipra laaste
Maisikana on lihtne leida: Tallinna ja Tartu Kaubamaja letil on need kanalised, vaid maisisööki saanud noored tibujärgsed linnud, kenasti olemas. Puravikud aga võiks minna ja ise metsast korjata. Katsetage, midagi ikka puude vahel leida on. Kui metsa ei viitsi minna, tuleb poes lamenti lüüa ja seened ikka kuskilt kätte saada. NB! Halvimal juhul võib ka kukeseened võtta risoto hautamiseks appi.