Osalejad ostavad nö. põrsa kotis, sest õhtusöögi menüü ega isegi toimumiskoht pole avalikud. Toiduhuvilised lihtsalt astuvad bussi ja gulinaarne seiklus Saaremaal võib alata. Eriõhtusöögile müüakse kokku vaid 50 kohta.

Eriõhtusöögi valmistavad restoran Olde Hansa peakokk Emmanuel Wille, restoran Tšaikovski peakokk Vladslav Djatsuk, restoran Cru peakokk Dmitri Haljukov, Muhu Resto peakokk Toomas Rohtlaan ja Castello restoran-lounge (Kuressaare) peakokk Ott Raud.

4.-.10. septembrini toimuv Saaremaa Toidufestival koosneb tänavu üle 15 kohalikku toitu ja toidukultuuri tutvustavast sündmusest.

„Pakume kogu nädala kestvat programmi, mille kohta saab öelda vaid üht: hääst sööjast on ka toidul hää meel. Näiteks saab nädala jooksul osaleda juba traditsioonilistel üritustel Väinatammil toimuval lustipiknikul, Saaremaa Restoranide Nädalal, Õunakohvikute päeval, Suur Turupäev ja lisaks palju muud,“ ütles festivali korraldaja Angela Nairis.

Saaremaa Toidufestival toimub tänavu neljandat korda, mullu külastas festivali sündmusi üle 18 000 inimese. Saaremaa Toidufestival kuulub septembris Maaeluministeeriumi korraldatava Eesti toidu kuu programmi.