Vastuse on saanud küsimus, kuidas pruulida perfektne kruus teed
Tee on üks enim maailmas joodavaid jooke, tõenäoliselt isegi enim tarbitav kui teine samas populaarsusklassis toimetav jook - kohv. Tee leiab igahommikuselt "tee" kruusi enamuses Hiinas, Indias ja kindlasti vanal heal Inglismaal, kus väidetavat juuakse igapäevaselt enam kui 165 miljonit kruusi teeleheleotist.
Kuid isegi neil, kes seda jooki palju tarbivad, säilib küsimus, kuidas pruulida perfektne kruus rohelist, punast, musta, valget või kollast teed. On hea teatada, et sellele küsimusele on üks ekspertarvamus või -vastus olemas, vahendab The Independent.
Teepruulimise ekspert, doktor Stuart Farrimond selgitas Briti telekanalis BBC2 jooksnud saates "Tehases" (Inside the Factory), kuidas valmistada üks perfektne kruus teed. Esimene soovitus on pruulida teed täpselt viis minutit - selle ajaga saavutab tee oma täieliku maitsepotentsiaali, pluss kõrgeima kofeiini ja antioksüdantide sisaldustaseme.
Teine õpetus on kareda veega kohtades kasutada filtrit vee pehmendamiseks, muidu tekitavad vees leiduvad kaltsium ja magneesium teele peale koleda maitset rikkuva kihi. Täpsemalt reageerivad need keemilised elemendid tee maitseühenditega, vähendades ka tee maitset.
Doktori sõnul oleneb aga näiteks teekruusi värvist, millisena me tee maitset tunnme. Näiteks punasest või roosast kruusist teed juues tunneme me paremini tee magusamaid maitseid. Samal ajal mustast või sinisest kruusist teed rüübates tunneme selle joogi soolakamaid noote.