Kalapäev! Võis praetud ahvenafileed värske kartuli, spargli ja kiirsoola kurgiga
Vana jutt: sööme liiga vähe kala. Neljapäev on kalapäev, ka see on iganenud ja halliks läinud habemega jutt. Samas tuleb seda juttu pidevalt ajada, kuna kalasöömine pole siiani liiga popiks saanud.
Koostisosad:
Võis praetud ahvenafileed värske kartuli ja kiirsoola kurgiga
- Kaks suuremat ahvenat
- Värsket "Laura" kartulit
- Eesti lühikest kurki
- Peotäis spargleid
- Peotäis rohelisi ube
- Küüslauku
- Tilli
- Meresoola
- Võid (82%)
- Oliiviõli
- Musta pipart
- Sidrunit
- Kodust tzatziki kastet
Aga tagasi tänase kalaroa — võis praetud ahvenafileed värske kartuli, spargli ja kiirsoola kurgiga — juurde: ahven on üks meie järvede maitsvaim kala, selle kala maitse tunneb ära igaüks, kes pisutki kalaliha mekkinud on. Ideaalne on ahven fileerida ning õli ja või segus pannil koos nahaga krõbedaks praadida. Nahk allpool praadides ei tõmba filee ka krussi ja jääb kenasti lapik. Ahvena puhul maitsestame liha soola ja sidruniga alles pärast praadimist. Nii anname kalale väikese lisandi, kuid primaarseks jääb kala enda mekk.
Kartuli keetmisel pole midagi keerulist, lihtsalt keetmise ja kurnamise järel loobime tuhleid võis ja tillis, lisame soola. Oad ja sparglid paneme 5 minutiks lihtsalt keevasse vette seisma, me ei keeda neid. Seejärel praeme pannil koos küüslauguga võis kuldseks. Ainus, mis ehk võtab pisut aega ja võiks olla ehk esimene töö õhtusöögi valmistamisel, on kurkide kiirsoolamine. Ca pool tundi võiks ikka kurk soola saada, laagerduda ning vett välja ajada.
Kõlab nagu selle õhtusöögiga oleks palju tegemist, kuid tegelikult on koos eeltoimetamistega see kalaroog laual maksimaalselt 40 minutiga. Ega muud olegi — minge turule ja hakkame pihta.
Loe lisaks:
Vaata, kuidas valmistada õhtusöögi kõrvale sobiv tzatziki kaste: