Valmistamine:

  • Rösti kuival pannil kadakamarju ning põleta põletiga veidi kadakaoksi. Sega oksad ja marjad koore sisse ning kuumuta koor potis 60 kraadini. 
  • Lase jahtuda ning pane ööseks külmkappi tõmbama. Sega laimimahl ja 2 spl suhkrut selle lahustumiseni ja vala peale tükeldatud kurkidele.
  • Lase üleöö maitsestuda ja tõmmata.
  • Sega munakollased, suhkur ja sool ühtlaseks massiks.
  • Tõsta kadakane koor külmast välja ja kuumuta segu uuesti 60 kraadini ning sega aeglaselt sisse munakollasesegu.
  • Kurna saadud segu läbi tiheda sõela kannu, et sõelale jääksid kadakaoksad ja marjad. Need on oma maitse juba koorele andnud. 
  • Saadud segu jaga ramekin-vormidesse võrdselt ja lase puhata kuni vahtu enam peal ei ole.
  • Aseta ahjuvormid veega täidetud ahjuplaadile ning küpseta fooliumi all 100 kraadises ahjus umbes 50 minutit. Tulemus peaks olema kergelt võbelev. 
  • Kui brüleed on valmis siis tõsta vesivannist välja ja lase külmkapis taheneda vähemalt 2-3 tundi.
  • Võta brüleed kapist välja ja põleta igale portsjonile peale 1 spl suhkrut, et tekiks ühtlane kuldne karamelli kiht. 
  • Serveeri magushapu kurgi ja värske mündiga.