KIIRE ÕHTUSÖÖGI SOOVITUS: Kreemine ja krõbe "uut moodi" Karjuse Pirukas
Koostisosad:
Kreemine ja krõbe "uut moodi" Karjuse Pirukas
- 300 g Loomahakkliha
- 300 g Seahakkliha
- Küüslauku
- Sibulat
- Porgandit
- Šampinjone
- Sriracha kastet
- Oliiviõli
- Meresoola
- Musta pipart
- Punase veini äädikat
- Kartulit
- Võid (82%)
- Vahukoort
- Munakollane
- Kartuli keeduvett
- Riivjuustu
- Hakitud tilli
- Hakitud rohelist sibulat
- Hakitud peterselli
Iseenesest pole Karjuse Pirukas midagi keerulist ei valmistada ega süüa. Hea ja lihtne külma aja roog, mis saanud alguse talupoegade soovist end odavalt, rammusalt ja kiirelt hästi ära toita. Äärmiselt suur austus selle roa vastu aga ei tähenda, et tänaste vahenditega seda veelgi paremaks ei saaks timmida.
Kui vaadata otsa retseptile siis oleme lisanud lihale erinevaid maitseaineid. Oluline ongi, et liha valmistamisel tuleks võtta aega, et maitseid pidevalt timmida - suus hautist liigutades peaks tunda olema nii haput, magusat, teravat kui soolast. Ärge kiirustage: maitske ja maitsestage, maitske ja maitsestage.
Suurim lisand on aga kartulipudrule lisatud munakollane, mis muudab püree veelgi kreemiseks, kohevaks ja nauditavaks. Ideaalis võiks kartulipüree valmistada Kitchen Aid'iga, nii saab kontsistents ühtlane ja väga siidjas.
Peedisalatit võite timmida Balsamicoga ja tzatziki kaste olgu hapu ning värske.