See tähendab, et kõik, mida järgmisel nädalavahetusel festivalil suhu pistate on eriline. Aga ... teeme Maitsed.ee poolt väikese valiku nendest viiest lahvkast, mida igal juhul peaks külastama:

1. KOLM NUUDLIT

Kolm endist teenindajat noortekohvikust Popular otsustasid avada Aasiapärase toidulahvka. Seda pärast seda kui kaks asutajaliiget - Heleen Sutt ja Epp Kõuhkna (hiljem liitus nendega kolmas "nuudel" Jaan Naelapea ja kokk Annely Arbeiter) - olid teinud inspiratsioonitiiru Tais ning selle lähiriikides. Tagasi naasnuna toodi Leedust toiduauto, kirjutati sellele nimeks Kolm Nuudlit ja alustati tiire ümber Eesti. Sellel aastal on käimas nende teine toidusuvi ja tõesti, menüüs on ka nuudlid. Kindlasti üks huvitavam uus tulija kohalikul tänavatoidumaastikul.

Ise ütlevad nad enda kohta nii: "Meie oleme Kolm Nuudlit - aasia toitu pakkuv food truck ja tegutseme sel suvel esimest hooaega. Tahame teile pakkuda mõnusaid värskeid aasia maitseid ja seda just tänavatoidu stiilis. Meie menüüst võib suve jooksul leida värskeid vietnami rulle, karrisid, suppe, kanasatai vardaid, mango lassit, frititud banaani ja kindlasti palju muud. Arvame, et meie juurest võib leida nii tervslikke ampse kui ka kosutavat comfort foodi. Truckis toimetavad Heleen, Epp, Jaan ja menüü aitas meil kokku panna Annely Arbeiter. Plaanime sel suvel üle terve Eesti ringi sõita ja jõuda igaüheni, kes meie toitu proovida soovib".

2. PRÜGIRESTORAN LOOP


Nimekirja esimene mitteeesti toitlustaja. Restoran Loop Helsinkist on tulnud välja oma roogadevalikuga, mis pärineb üsna tervikuna toidust, mis oleks muul juhul visatud prügikasti. Prügitoit on hetkel kuum teema, kuna säästlik eluviis on kuum teema, kuna rohelise jalajälje väiksus on kuum teema. Restoran Loop suudab aga prügist valmistada imelisi haute cuisine roogi ning pakub neid ka tänavatoidufestivalil. Head isu!

3. KRÕBERÄIM


Esimese mõttena ehk tänavatoiduks veidrana tunduv räim maitseb nende naiste valmistatuna aga jumalikuna. Eesti rahvuskala tulebki aga vaadata kui uulitsagurmee tüvitoiduainet, tänav ongi meie rahvuskalale parim koht. Räim massidesse! Kindlasti soovitame jalutada Krõberäime leti juurde ning haarata väikeseks vahesnäkiks kaasa üks hea tuutu krõbedat kala.

4. KARAMELLI TÖÖKODA

Kui nuudlid, räimed ja prügi söödud tuleb teha suu magusaks. Põnevaim magusapakkuja 2017. aasta tänavatoidufestivalil on lõunanaabrite linnast Jelgavast pärit karamellitootja. Esmaspilgul jälle tänavatoiduks ehk mittesobiv "lutsukomm" on põnev lisand ja kindlasti tasuks nende sortimendiga tutvuda. Maitsed ja karamellide esteetika on neil maailma tasemel.

5. PAULUGI KOHVIAUTO


Tänavatoidufestivalile on saabunud ka joogid, kuumad joogid, kofeniseeritud joogid, mis peale suurt söömat ja joomat aitavad koduteele anda kaasa kepsakam samm või siis vastupidi äratada üles äsjaseid tänavatoidufestivalile saabuvaid "hommikuinimesi", et alata saaks tõeline bakhanaal.

Lisaks kõiksugusele klassikalisele kohvijoogindusele on Paulig juba mitmendat aastat pakkumas ka hitt-tooteks kasvavat külmpruulkohvi (kohvi pruulitakse segades 12 tunniks kokku purustatud oad ja külm allikavesi) ja selle veelgi peenemat venda nitrobrew kohvi ehk siis külmpruulitud kohvi, mis on lämmastikuga mullitama aetud. Lisaks tehaks neist kahest viimasest joogist ka peeneid kokteile.

Väike söök ja väike kohv sobivad ilusti nii alustama kui lõpetama rännakut mööda kohalikku uulitsagurmeed.