Võistluste esimeses voorus, mis toimus hommikul, kirjeldasid osavõtjad pimedegustatsioonil kaht veini ja vastasid testis 35-le küsimusele. Lisaks tuli kõigil lahendada ülesanne, milles tuli valada 375 cl pudel šampanjat aja ja täpsuse peale viide klaasi.

Finaalis tuli neljal võistlejal kõigepealt läbida pildivoor, kus erinevatelt slaididelt tuli ära tunda mitmeid tuntud persoone ja veinimaju üle maailma. Seejärel pidid nad lahendama erinevaid ülesandeid, mis sisaldasid nelja kasti veini müümist kliendile, dessertveini soovitamist biscoti küpsiste juurde, pimedegustatsioonil ära tundma nelja jooki, milleks olid erinevad siidrid ning õunadestillaat. Lisaks tuli valmistada kaks Dirty Martini kokteili, serveerida punavein neljale külalisele ning teha organoleptiline analüüs ühele kangele alkoholile, milleks osutus Iiri viski.

Ülejäänud tublid võistlejad, kes finaali ei pääsenud, kuid siiski oma teadmised proovile panid olid Ruslan Viherpuu restoranist Nero, Marika Tikas restoranist Umami, Maret Valkijainen restoranis Cru, Margit Mitt Tallink Pirita Spa hotellist, Aron Rahu ja Külli Rannamägi restoranist Dominic. Külalisvõistlejaks oli seekord leedulane Andrej Anisko.

Rahvusvahelises žüriis töötasid külaliskohtunikena Soome Sommeljeede Assotsiatsiooni president Samuil Angelov ja suurte võistlejakogemustega Leedu sommeljee Albertas Koncijalovas. Eestit esindasid žüriis Banfi veinimaja esindajana Kristi Poom Tridensist, Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni president ja mitmekordne Eesti meister Kristjan Markii, ESA juhatuse liige Igor Sööt ja Eesti Sommeljeede Erakooli direktor Ene Ojaveski. Kokteilide valmistamist hindasid Eesti Baarmenide Assotsiatsiooni liikmed Angelika Larkina ja Helger Aava.

Võistlust korraldab Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon, millel täitub sel sügisel juba seitsmeteistkümnes tegevusaasta.