30.05.2017, 19:15
KIIRE ÕHTUSÖÖGI SOOVITUS: Mozzarellaga täidetud burgeri ja kabatšokisinepiga kuum võileib
Läheme täna külla ühele järgmisele maailma kuulsale kokale, kokale, kes on Ameerika Ühendriikides olnud põhiline Itaalia köögi "maaletooja". Peakokk, restoranide omanik ja telest tuntud Mario Batali õpetab valmistama mozzarella sisuga terava lisandiga burgereid.
FOTO:
Koostisosad:
Mozzarellaga täidetud burgeri ja kabatšokisinepiga kuum võileib
- Kabatšokki
- Mozzarellat
- Seahakkliha
- Oliiviõli
- Burgerisaia
- Köömned
- Meresoola
- Musta pipart
- Pruuni suhkurt
- Sinepit
- Punase veini äädikas
- Jääsalatit
- Tomatit
- Peterselli
- Punast sibulat
Mario Batali retsepti järgi tuleb lihaburgeri vahele peita mozzarellaviilud, lisaks valmistada kabatšokilisandiga sinep. Batali üks kõige olulisem õpetus on see, et iga element ja iga liigutus tuleb toidu valmistamisel eraldi maitsestada. Pigem vähem maitseaineid, kuid tihemini. Selliselt saavad kõik toidu osad võrdselt ja ühtlaselt hea meki juurde. Toit on selgem, kvaliteet kõrgem, maitsed sügavamad. Iga toidu element on omaette väärtus.