Tänavatoit on Eestis jätkuvalt tõusev trend, mis toob suvistele uulitsatele aina uusi suundi. Burger levib nagu alati ka sellel suvel uute sööjateni, kuid aina enam tekib juurde neid gastronoome, kes pakuvad vähem rahvusvahelist suupistet. Usutavasti on selle suve kuumim trend veganitoit oma kõikides vormides. Sellele lisanduvad aga Aasia ja Lõuna-Ameerika toidud. Selleks, et hea toit kurku kinni ei jääks, kulistab tänavatoitleja janukustutuseks kombucha't või cold-brew-kohvi. O tempra, o mores ...

Tänavatoit on ammu kolinud ka tuppa, sest maalane, nagu eestlasi tuntakse, soovib uulitsatoitu nautida samuti talvel ja külmaga. Kuigi eelmises ajakirjas sai soovitatud, et on aeg austada sesoonset ehk hooajalist toitumist, siis on ilm meid alt vedanud ning kõikide maaandide valmimise mõned nädalad edasi lükanud. Aga vaatame ka tänavatoitu kui hooajalist kraami. Seda kiiret ja kvaliteetset sööki saab sooja ja külmana juba praegu vabalt kätte. Kui rabarber ja kuusevõrse alles pistavad ninasid välja, siis hea burger ja vrapp pakuvad end autoaknast vabalt pihku.

Niisiis ... koos suvega tuleb uus ja huvitav hooaeg kiireid eineid, läbiuurimist vajavaid autokaupluseid, kohvikuid ja festivale. Soovitame võtta plaani vähemalt paaril korral nädalas oma lõunaeine muretseda mõnelt uulitsagurmee edendajalt. Eriti keskenduda neile, kes burgereid ei paku.