Alusta hommikusmuutiga

Alustajatel soovitame esimestel kordadel valmistada smuutit just hommikusöögiks. Kuna hommikuti kipuvad inimesed nagunii vähem ning tervislikumalt sööma, kui lõunal või õhtul, siis peaks üleminek tõrgeteta sujuma. Varajased ärkajad võivad smuuti valmis teha juba eelmisel õhtul (smuuti säilib külmkapis 48h), et hommikul väärtuslikku aega kokku hoida, vahendab Smuutid.ee.

PS! Meie kaasa pandud retseptid on pelgalt selleks, et sinu elu lihtsamaks teha. Kui spinat ja seller ei ole sinu lemmikud, siis kasuta koostisosi, mis just sinu maitsepungad tantsima panevad. Lubame, et me ei solvu!

Lõunaks tee smuuti endale kaasa

Järgmisena katseta smuutide joomist lõunasöögiks. Kui sinu koolis või töökohas puudub blenderi kasutamise võimalus, võid omale smuuti valmis teha hommikul või nagu eelnevalt mainitud sai – eelmisel õhtul. Tee piisav kogus (naised 0,5l, mehed 0,75l), et kõht saaks ilusti täis ning sa ei peaks päeva vältel näljatunnet kannatama.

Selleks et täiskõhutunne veelgi kauem säiliks, rikasta oma smuutit supertoitudega, milles on tavatoiduga võrreldes kuni 100 korda enam toitaineid.

Õhtune smuuti aitab paremini magada

Kui suudad praekartulite ja šnitsli asemel õhtusöögiks pelgalt smuutit juua, võid end julgelt meie järgmisele Detox Challenge’ile kirja panna. Erinevalt raskesti seeditavast toidust ei koorma õhtune smuuti magu üle, aidates sul paremini magada. Näljatunde vältimiseks (mis hoopis takistaks magama jäämist), planeeri kindlasti iga toidukorra vahele võrdsed ajad.

Tee smuutist endale vahepala

Kui sa kohe ühte toidukorda smuutiga asendada ei soovi, siis tee sellest endale kerge vahepala. Mõndadele lihtsalt meeldib asju aeglasemalt võtta ja see on täiesti okei. Tee smuuti kodus valmis ja võta see endaga näiteks poodlema minnes kaasa, et siis vahepeal salaja riietuskabiinis patareisid laadida. Vahepala nautimiseks sobivad suurepäraselt kellaajad 10-11 ja 15-16.

Võta smuuti trenni kaasa

Pärast treeningut on oluline kaotatud energia kuidagi tagasi saada ning seda eeldatavasti võimalikult vähese aja ja jõupingutusega. Päeva päästab 5-minutiga valmiv trennijärgne smuuti, mis kustutab janu ning täidab kõhu lihtsasti seeditava toiduga. Smuuti on kõige kiirem viis ennast pärast trenni uue energiaga laadida!

Miks smuuti sobib suurepäraselt asendama igat toidukorda?

  • Kustutab koheselt nälja ja annab energiat.
  • Lihtne seedida ja ei tekita kõhus rasket tunnet.
  • Organism suudab kiiresti omastada vajalikud toitained.
  • Lihtne teha, võtab aega kõigest 5 minutit!
  • Saab igale poole kaasa võtta (hommikusöök autos, lõuna kontoris või koolis jne).
  • Lisades supertoite, annad sa smuutile rikkalikult looduslikke antioksüdante, vitamiine ja mineraalaineid.

Mida soovitame ja millised on inimeste kogemused?

  • Hommikune smuuti – annab energiat ja on turgutav, aitab vähendada kohvi tarbimist.
  • Lõuna – pigem üks hea smuuti, kui juhuslik amps; annab jõudu.
  • Õhtu – parem uni ja kergem enesetunne, hommikul lihtsam ärgata.
  • Vahepala – annab võimaluse kiiresti energiat saada.
  • Hommikune ja õhtune toidukord smuutiga asendades aitab kaasa kaalu alandamisele.