KIIRE ÕHTUSÖÖGI SOOVITUS: Aasiapärane maapähkliga kanakarri valge riisiga
Kagu-Aasia tänavatoidu nurgakiviks on karri, igas vormis, maitses ja värvis. Karri, mis põhimõtteliselt on aromaatne ja maitseainerikas pikalt hautatud kaste riisi või nuudlite juurde, hoiab endas kõike seda, mis ühes roas on hea - soojust, maitset, toitvust ja emmotsooni.
Koostisosad:
Aasiapärane maapähkliga kanakarri valge riisiga
- Meresoola
- Paprikapulbrit
- Cayenne pipart
- Kurkumi pulbrit
- Kuivatatud koriandrit
- Köömnepulbrit
- Kanakintse
- Oliiviõli
- Sibulat
- Küüslauku
- Ingverit
- Kanapuljongit
- Tomatipastat
- Maapähklivõid
- Punast paprikat
- Rohelist paprikat
- Maapähkleid
- Suvikõrvitsat
- Värsket koriandrit
Kui kirjutada Wikipediasse sõna karri, saame teada, et "karri on idamaine soolavaba maitseainesegu, mille koostises on rohkem kui kümme erinevat maitseainet. Karri koosneb peamiselt kollajuure risoomist ehk kurkumist, koriandri ja mustköömne seemneist ning vürtspiprast, millele on lisatud muid vürtse (pipart, nelki, muskaatpähklit, ingverit, kaneeli, köömneid, kardemoni jt.). Karri on üks tuntumaid vürtsisegusid".
Samuti saame tead, et karri võib tähendada ka Indiast pärinevat liha- või kalaraguud, mõnikord aga ka taimetoitu, mille maitsestamisel on pruugitud lisaks muudele maitseainetele ohtralt karri vürtsisegu. Üldjoontes ongi karri meile tuntud kui paks erinevaid juurvilju ja liha, pähkleid ja maitseaineid sisaldav hautis, mis üldiselt ei hoia tagasi teravuse ja aromaatsuse poolest.
Kui tavaliselt kasutatakse karrides kooksopiima, siis tänase karri paksenduseks ja malbestamiseks, tasukaalustamiseks on kasutatud maapähklivõid. Uskumatult omapärane dekstuur ja kergelt, naturaalselt magusa alatooniga õhtusöök. Katsetage!
Vaata, kuidas valmistada Aasiapärast maapähkliga kanakarrit valge riisiga: