Laulukaare all asub Alcoscani Messihall, kus valitakse reedel algusega kell 13 sommeljee Matti Timmermanni juhtimisel Eesti Suvekokteil 2017 ja Dmitri Demjanov Eesti Kulinaaria Instituudist tutvustab kell 14.30 Bocuse d'Or Eesti kandidaati.

Grilli Põiktänaval asub Grilliliidu kohtunike koolitusala ja Eesti Grilli Gala toodete hindamispunkt. Sealt ei ole enam kaugel ka Professionaali, Puhta Vee, Pogandi ja Vitamiini tänavad, kus iga nimi annab väikese vihje, milliste valdkondade esindajaid sealt leida võib. Leides aga Guinnessi tänava, võib olla kindel, et see on õige koht, kus messi teisel päeval Vello Vaheri rekordiüritust saab jälgida.

Messimuljetest väsinuna saab keha ja vaimu turgutada paljudes välirestoranides ja foodtruckides. Kel pole jaksu järjekorras seista, saab läbi Wolti toidunautlejatele mõeldud moodsa appi endale meelepärase toidu tellida. Kohal on nt Uulits, Estonian Burger Factory, Tagurpidi Lavka, Diner, Froosh, BioMari ja paljud paljud teised, kel toiduhuvilistele oma toode ja sõnum edastada.

"Selleks, et saada ülevaade meie kokakunstist ja toidulauast kutsume igal kevadel maikuu esimesel nädalavahetusel Tallinna Lauluväljakule kokku kõik, kes Eesti toiduvaldkonnas vähegi tegijad: suured ja väikesed toidukaupade tootjad, jae- ja hulgikaupmehed, catering-teenuseid osutavad toidupakkujad, HoReCa sektori esindajad, toiduvaldkonnaga seonduvad organisatsioonid ja aravamusliidrid," lisab Uudeküll.

Eesti Toidumess pakub süüa, tegevust ja teadmisi. Arvukates suurtes ja väikestes välirestoranides serveeritakse huvitavaid roogasid, toimuvad degustatsioonid ja rahvakoolitused ning palju muud põnevat. Nii nagu Eesti rahvale kohane, nauditakse kõike head ja paremat lisaks heale seltskonnale ka mõnusa muusika saatel. Messi kultuuriprogramm on mitmekesine, pakkudes rõõmu nii suurtele kui väikestele ja lisaks vajalikku infot põnevate esinejate kohta.

"Riigi suurima kulinaarse atraktsioonina on Eesti Toidumess huviväärsus nii meile kui ka väliskülalistele. See on suurepärane võimalus näidata maailmale kõike head ja paremat, mida Eestis toota ja toiduga teha osatakse," lisas peakorraldaja.