24.04.2017, 17:50
KIIRE ÕHTUSÖÖGI SOOVITUS: Spaghetti al pomodoro ehk tervitused Itaaliast
See lihtne retsept on suurepärane meistriproov igale Itaalia köögi austajale. Kui jahedama kliimaga Põhja-Itaalias oli hinnas eelkõige värske munapasta ja täidetud pasta (tortellini, tortelloni, cannelloni, ravioli), siis pärast Itaalia ühendamist 1861. aastal sai tomatikastmes pasta al pomodoro kuulsaks igal pool Itaalias.
FOTO:
Koostisosad:
Spaghetti al pomodoro
- 750 g Värsked küpsed tomatid
- Neitsioliiviõli
- Küüslauk (üks küüs)
- Värske basiilik (4 lehte)
- Peensool (kastme maitsestamiseks)
- Tomatikonsentraat
- 320 g Spagettid
Esimesed hüdraulilised pressid ehitati Napolis 1870. aasta kandis ja pastatööstus levis üle kogu riigi. Retsept on mõeldud neljale inimesele.
LOE VEEL: