PÄRNU RESTORANIDE NÄDAL: Peakokkade galal pakutakse ühe õhtuga 13 koka imelist toitu
Pärnu Restoranide Nädal toimub 1.-09. aprillil 2017, eesmärgiga tutvustada Pärnu restorane nii eestimaalastele kui ka lähinaabritele. Ettevalmistused selleks on lõppenud, menüüd on valmis ja alates tänasest saab Pärnu Restoranide Nädala menüüdega tutvuda ning teha broneeringuid.

Osalevad restoranid pakuvad sel perioodil 2-käigulist lõunasööki hinnaga 10 eurot ja 3-käigulist õhtusööki 18 eurot. Pakutavad toidud on valitud a´la carte menüüst, et enim meeldinud roogi saaks ka hiljem tellida.
Reedel, 31. märtsil kell 19:00 toimub aga Rannahotelli restoranis traditsiooniline Peakokkade Galaõhtusöök. Maitsed sobitab kokku Rannahotelli peakokk Herkki Ruubel, sobivad joogid valib sinna juurde sommeljee Aivar Vipper.
Kohalikest maitsetest inspireeritud 7-käigulise õhtusöögi valmistavad 13 Pärnu peakokka restoranidest Eagle, Embecke, Jahtklubi, Mon Ami, Noot, Piparmünt, Strand, Tervise Paradiis, Lime Lounge, Villa Wesset, White Beach Golf, Hea Maa ja Rannahotell.
Pärnu Restorani Nädala Peakokkade Gala õhtusöögimenüü:
Tervitusjook
Crafters Mixtur toonik
Suupisted
Vegan: selleribrüleekreem ja paradiisiõun
Kala: angerjas ja suitsutatud muna
Lind: vutt ja vahvel
Uluk: kopra-confit ja pihlakas
Liha eelroog
Vutikonsomee krõbeda riisijahukooriku all
2015 Cono Sur Reserva Especial Riesling Valle del Bio Bio Tšiili
Kala eelroog
Pärnu lahe ahvena ceviche, sidrunimajonees, marineeritud sibul, rukkikrõbedik
2015 Cono Sur Single Vineyard Block nr.10 „Loma Roja“ Sauvignon Blanc Valle de Casablanca, Tšiili
Veganikäik
Baklažaanikreem, kirsstomat, kikerherne-tuille, miniürdid, lootosejuure-chips
2016 Cono Sur Reserva Especial Chardonnay Valle de Casablanca, Tšiili
Vahekäik
Merekapsasorbee, wakame-marinaadi pärlid, mereveevaht, austriõli
Pearoog
Madalküpsetatud veisepõsk, veisekeel, Savoy kapsas, suitsutatud juursellerikreem, vadakuga marineeritud sibul, karask, punase veini kaste
2012 Cono Sur Pinot Noir Ocio, Valle de Casablanca Tšiili
Dessert
Jogurtivaht, kitsejuustulumi, marineeritud rabarber, apelsinibiskviit, rabarberi-ingverikaste
N.V. Cava Freixenet Carta Nevada Dulce, Hispaania
Magusad suupisted
Mustsõstra ja tumeda šokolaadi trühvel, matcha-teeküpsis, mandlikaramell
Vana Tallinn on the rocks
Hind 90 eurot/in sisaldab käikude juurde sobivaid jooke