Tumedat õlut valmistatakse karamell-linnaste ning röstitud linnaste lisamisega.Karamell-linnased saadakse linnase kuumutamisel 100 kraadi juures. Linnases olev suhkur karameliseerub, mis annab linnasele punaka värvi. Karamell-linnas annab õllele oranžika värvivarjundi.

A. Le Coqi õllemeister Lauri Lipping käis enne oma punase õlle retsepti kokkusättimist Briti saartel uurimas, mis peaks ja ei peaks olema ühes heas punases õlles. Lipping võttis nööbist kinni Isle of Skye Brewing'u õllemeister Mark Abrahamilt ja uuris, mis muudab nende punase õlle heaks ning mis üldse peaks punases õlles olema, et olla autentne.

"Skye õllede erilise maitse annab ülipuhas vesi kohast nimega Fairy Glen. Samuti on meie õlledes tunda kerget turvast, mis ei ole peidetud väga kõrge kanguse vüi humaluse taha. Punases õlles peab olema hea balanss. Lisaks punasele värvile võiks olla selles õlles tunda ka head röstist maitset," mainib Abraham.

Õllemeister lisab, et nemad pruulivad oma õlled pehmema röstiga Crystal linnasest, millele lisavad juurde pisut tugevama röstiga karamell linnaseid, mis annavadki joogile omase punase tooni. Samas ei tohi röstilinnaseid palju lisada, muidu on tulmuseks black ale või stout.