16.03.2017, 13:50
KOKKAMISE A&O: Kuidas valmistada Šoti rahvustoitu haggist?
Hägis ehk haggis on (kuri)kuulus rupsiroog Šoti köögist. Eks igal kokal on oma hägise valmistamise salaretsept. Nami-Nami perenaine Pille Petersoo, kes on seitse aastat Šotimaa pealinnas Edinburghis elanud, valmistab hägist om kindlal viisil. Katsetage.
FOTO:
Koostisosad:
Nami-Nami hägis
- Lamba sisikond (maks, süda, kops)
- Lamba magu
- 200 g Kaeratangu
- 100 g Jämeda jahvatusega kaerajahu
- 300 g Hakitud sibulat
- 1 sl Soola
- 1 sl Purustatud musta pipart
- 1 tl Vürtspipart
- 1 tl Koriandriseemneid
- 1 tl Jahvatatud muskaatõit ehk maasist või riivitud muskaatpähklit
- 1 tl Valget pipart
- 200 g Hakitud ploomirasva
- Taimerasva või võid
- 1 tl Kuivatatud majoraani ehk vorstirohtu
- 1 tl Kuivatatud aed-piparrohtu
- 1 tl Kuivatatud tüümiani
Siinne retsept sobib umbes aastase lamba rupskitest valmistatud hägise jaoks, tulemuseks on ligi 2,5 kilo hägist.