Otepää kutsub tutvuma kohalike maitsetega: Toimub Valgamaa restoraninädal
Tähelepanu! Külastuseks tuleb välja valida meelepärane toidukoht välja ja broneerida kohad ette meili või telefoni teel.
Otepää Maitsed Valgamaal projektijuht Mailis Martin märkis, et kõik osalejad olid kõvasti vaeva näinud. „Kõigi toidukohtade juures jäi meile silma, et inimesed armastavad ja oskavad lugu pidada kohaliku väiketootja toodangust,“ rõhutas Mailis Martin.
„Kohalikku toorainet oli menüüde juures ohtralt kasutatud – põnevamatest saab välja tuua Lõuna-Eesti põdra, Sangaste rukki, Kivi talu mahe lambakarree, Otimäe talu tallemaksa, Mooska suitsusaunaliha. Kasutatud oli selliseid huvitavaid komponente nagu kuusevõrseid ja kohapeal idandatud mahedad mungoad.“ Erimenüü juurde, mis maksab 15 eurot, kuulub ka veel talvepealinnast inspireeritud dessert. „Ka desserdid on kohalikust toorainest ning väga vahvad - küll olid neil Otepääle omaselt kujundatud tuubirajad, küll lumekuhjad,“ lisas Mailis Martin.
„Kutsun kõiki kindlasti Otepää Maitsetest Valgamaal osa võtma, menüüd on väga head, on, mida oodata,“ lausus vallavanem Kalev Laul. „Otepää Maitsed Valgamaal projekt toob esile just piirkonna omapära ning samuti on see väga hea koostööprojekt kõigi asjaosaliste vahel.“
Menüüd:
GMP Clubhotel „Pühajärve restoran“
EELROOG: Peipsi sibul, sinep ja leem
PEAROOG: Rebitud põder ja mustküüslauk
DESSERT: Mustikad ja kuusevõrsed
L.U.M.I kohvik
EELROOG: Mooska suitsusaunaliha ahjuõunte ja mee-sinepi marinaadis sibulatega
PEAROOG: Karilatsi ahjuforell kuusevõrse-ürdiõlikastme ja bataadikreemiga
DESSERT: Lumevahu teki all šokolaadikook pohlasahvtiga
Ugandi resto
EELROOG:Krehvtiselt kreemjas peedi-kitsejuustusupp
PEAROOG: Kivi Talu mahe lambakarree ahjus röstitud köögiviljade ja mustsõstra-punaveinikastmega
DESSERT: „Lumine liug“- Siidine kooretarretis astelpajumoosiga
Pühajärve SPA&Puhkekeskus
EELROOG: BBQ veisekeelesalat tatra ja kodujuustuga
PEAROOG: Otimäe Talu tallemaks kõrvitsaorsotoga
DESSERT: Ahjuõun vaniljejäätise ja kaneeli-õunakrõpsudega
Sangaste Rukki Maja
EELROOG: Sametine kõrvitsapüreesupp omaküpsetatud rukkileivaga
PEAROOG: Loona Talu rukkihelbepaneeringus kana porgandi ja kaalika wokiga
DESSERT: Sangaste rukkikama-mustikasupp Nopri talu keefiriga