Lisaks sellele on muutunud ka kohvimasinad võimsateks raalideks, mis on tuhandeid korda võimsamad kui see kompuuter, millega esimene inimene Kuule saadeti. Ekraanid on masinatel sama suured, kui keskpärasel läpakal ning sellele rullivad läbi kaunid pildid lubadustega imelisest kohvinaudinust - espressod, latted, kohvid mitme piimaga, vahuga ja ilma, crema'ga ja ilma. Neile vahele ka näited sellest, kus ja kuidas just selle kohvi tegemiseks kasutatud kohvioad kasvavad, neid puhastatakse, röstitakse ja kohviks pruulitakse.

Kui vaadata ka kõige keskpärasema kohvimasina valikut, siis kogu klassika on saadaval: espresso, cappucciono, latte'd, kakaod ja nii edasi. Huvitav hakkab aga siis kui mõelda, milliseid huvitavaid jooke saab olemasolevatest veel kokku segada. Maitsed.ee poolt soovitamegi esiteks oma kujutlusvõimet kasutada ja teiseks proovida meie väljapakutud kolme kokteili:

1. Piimavahuga espresso-kakao

Mis saab olla parem, kui segada kokku lapsepõlvest meelde jäänud aromaatne kakao, teravamaitselise ja kreemise espresso ning kergelt magusa alatooniga piimavaht. Tulemuseks on klaasis mõnusalt eraldi hoidev jook, mis annab ühe korraga hea šokolaadise ja rasvaselt piimase maitse ja siis alles on tunda "mõjuvat" kohvi. Kui suhkur jätta ära, on tegemist mõrudaarmastajate tõelise Nirvanaga. Suhkru lisamisel muutub see kokteil ka kergelt laste joogiks.

2. Red-eye

Ameerika kohvistiil, kus tavalise kuuristäie aromaatse kohvi hulk valatakse "ekstra" maitseks veel üks või ka kaks espressot. Tehiniliselt on see äärmiselt nutikas: tavaline kohvi on pikemaajalise kuid aeglasema mõjuga, samas kui espresso lööb "sarve" kohe, kuid on ka 45 minutiga meil kehast läinud. See kohvi ehk "Punasilm" on mõeldud neile, kellel hommikul eriti raske töökonditsiooni saada ning kes soovivad olla selles konditsioonis kohe. Maitselt on see jook kergelt "kreftisem", kuid siiski aromaatne ja pehme.

3. Kakaolatte

Latte oma olemuselt on kuumas piimas ja selle vahus segatud espresso. Lisame siia ka kange kakao. Tulemuseks on midagi täiesti unikaalselt, kuna me joome tulikuuma piima, millesse on pisut lisatud kohvi ja kakaod. See jook on neile, kes soovivad pigem nautida maitseid, kui saada täielikult osaks kohvi ja kakao keemilistest mõjudest.

Välja saab veel pakkuda erinevaid segusid, kui kohvimasin annab välja ka kuuma mustikasuppi, macha-teed ja muid jooke. Samuti saab imelisi tulemusi, kui segada kokku kakao ja topelt espresso või cappuchino ja kakao.

Kohvijookide skaalat saab laiendada ka kui on selge, mis piimad on kontoris olemas - valik on lai, erineva maitse annab nii lehmapiim, sojapiim, mandlipiim kui rukkipiim. Lisaks on võimalik enne kohvi keetmist timmida vett, millest kohvi pruulida - teeme kerge marja, rohelise tee või odra leotise ning anname sellega kohvile täiesti uue meki. Edasi on võimalik oma kohvi timmida maitseainetega - kurkum, kardemon, kaneel ja nii edasi.

Kohvijoomine ei pea olema vaid kange ja musta vedeliku äratuseks enesesse valamine, see kogemus võib anda tervele päevale või õhtul täiesti uue tähenduse. Katsetage!