KIIRE ÕHTUSÖÖGI SOOVITUS: Toortšillimahlaga marineeritud lõhevardad
Koostisosad:
Toortšillimahlaga marineeritud lõhevardad
- 500 g Lõhefileed
- 120 ml 2 Chilitrim shotti
- 4 sl Sojakastet
- Väiksem punane paprika
- Väiksem punane sibul
- Rohelist sibulat
- Puitvardaid
Olen suur Palaeo terviseshottide fänn. R-kioskis müüdavatest toormahladest on piprakaunadest pressitud Chillitrimi nimeline jook tõeline tšilliplahvatus ja sobib hästi neile, kes tšilliga juba väga lähedased sõbrad.
Et mulle endale ta niisama joomiseks siiski veidi liiga terav, mõtlesin katsetada shotti hoopis toidutegemisel. Shotis endas on olemas nii hape (õun ja sidrun), magusus (mesi) ja ka teravus (tšilli), tundus loogilisena katsetada shotti kala marineerimiseks. Soolaseks maitsenüansiks lisasin sojat ja superhea marinaad oligi minutiga valmis!
Marineerimisest ülejäänu kastme saab kalavarraste küpsemise ajal maitsvaks hapukas-magusaks kastmeks keeta, mida söömise ajal mõnus kalale veel lisaks niristada. Tervislikke kalavardaid saab küpsetada kas grillil või ahjus, kuidas iganes soov ja võimalus on.