Näiteks sööb kokkade sõnul kuninganna heal meelel Sandringhamist ja Balmoralist pärit veiseliha steik'e, millele serveeritakse juurde seene-viski kreemikastet. Samuti armastab Elizabeth II pühapäeval pärast kirikut ühist peresöömist ehk Sunday Roast'i nautida, millel eelistab süüa läbiküpsetatud säärelõike. Kuninganna Elizabeth II ei söö liha medium'i või toorena.

90ndate alguses Windsori lossis kokana töötanud Owen Hodgson meenutab, et valmistasid tihti kuningannale seenekastet, millesse panid sisse kuulsat Suurbritannia maitsesegu ehk Marmite'i (tegu on pärmiseentest valmistatud pastaga) - ideaalne kooslus, kuna nii Marmite kui seened on tugevad umami'lt ehk looduslikult maitsetugevdajalt ning mis muudab iga ampsu tõeliseks comfort food'iks.

Hodgson mainib veel ära, et kuninganna koeradki söövad kuninglikult. "Ühel päeval tegelesin pool aega sellega, et hautasin kana ja küülikut. Kui liha oli pehme, lõikasin selle kontidelt maha, sõelusin leeme ning panin hakitud liha tagasi leemega hauduma. Mõtlete, et valmistasin kuningannale terriin'i? Vale puha, see söök läks tema armastatud Yorkie koertele," lisab kokk.

Samuti aastaid tagasi kuninganna toidu eest hoolitsenud Darren McGrady, kes täna peab Texases kuninglikku catering-äri nimega "Eating Royally" ("Kuninglikult Süües") räägib loo, kuidas tema ülesandeks oli koorida ja lõigata parajaks kuninganna hobustele mõeldud porgandeid. "Kui hobune oleks hammustanud kuningannalt näpu, oleks see olnud minu süü, kuna ma ei lõiganud kõiki porgandeid ideaalselt ühte pikkusse," selgitab kokk.

McGrady oli erakokk nii kuninganna Elizabetile kui ka printsess Dianale. "Tuleb tunnistada, et kuninganna ei ole toidufanaatik, erinevalt tema abikaasast, kes võib toidust rääkida tunde ja tunde. Üldiselt sõi kuninganna hommikuks piima ja marjadega hommikuhelbeid. Samuti meeldis talle, kui ma valmistasin talle suitsuforelli ja trühvlitega munaputru," lisab kokk.

Trühvlite valmistamine

McGrady lisab, et kui kuninganna sööb üksi, siis teeb seda äärmiselt distsiplineeritult - ei mingit tärklist: ei mingit pastat, kartulit ega riisi. "Üldiselt sobib Tema Majesteedile hästi grillitud kala hautatud köögiviljade ja salatiga," mainib kokk.

Kuninganna on väga mitmekihiline sööja ja nautija: üheltpoolt meeldib talle rüübata head veini, šampanjat ja kokteili džinnist ja Dubonnet'ist ning süüa häid šokolaadikooke. "Samas aga on ta ka hirmus kokkuhoidlik - näiteks sööb ta trühvleid vaid siis, kui neid talle kingitakse ja Windsori lossi köögis kasutatakse ikka veel neid potte-panne, mis olid kasutuses ka kuninganna Victoria ajal," lisab McGrady.