27.02.2017, 18:55
HÕISSA VASTLAD: Lihahülgepäeva lõpetuseks ports hernesuppi suitsulihaga
Vastlaid peetakse Eestis alati koos rohke toidu ning kombekohase liulaskmisega lumiselt künkalt. Üks põhilisi vastlatoite kuklite kõrval on kindlasti herne- või osasupp. Seda just suitsuliha ja kõige muu juurde kuuluvaga.
![](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/6004df50-b901-11eb-922a-c7bedcd3f781.jpg?noup&w=1200&h=711&ch=0.8494&cw=1&cx=0&cy=0.0034&r=16:9)
FOTO:
Koostisosad:
Hernesupp suitsuliha ja praesibulaga
- 1 kg Suitsuseajalgu
- 1 kg Suitsuribi
- 1 kg Kuivatatud herneid
- 3 l Allikavett
- 3 tk Kartuleid
- 3 tk Porgandeid
- 2 tk Sibulat
- 200 g Odrakruupi
- Sinepit
- Tilli
- Peterselli
- Rohelist sibulat
- Meresoola
- Musta pipart