DELFI TV TESTIB: Milline kodumaine kärakas kõlbab pidulauale kõige paremini?
Vabariigi aastapäev on alati eriline päev, milleks valmistutakse pikalt ning lauad on lookas heast ja paremast. Üks osa eestlase pidupäevast on ka pits "haljast" süldi ja salati vahele. Teeme Maitsed.ee lugejatele asja lihtsaks, valiku hõlpsaks ning testime Teie eest ära viis paremat Eesti viina.
Vägijooki oli tulnud seekord maitsma väga kirju seltskond: viina maitsesid kuuest tavatarbijast koosnev eksperdižürii, kuhu kuulusid tudeng Merilin Hoomatalo, blogija Mai-Liis Paenurm, ööklubi juht Elvi Eelma ja koomikud Rauno Meronen ning Toivo Värbu.
Viinadest panime sellel korral ja Eesti Vabariigi 99. aastapäeva silmas pidades ritta vaid kodumaised vembuveed, mis toodetud kõik eri tehastes ja/või eri tehnoloogiatega: nimekirja pääsesid Liviko viin Hõbe, Koch'i viinaköögi Organic Vodka, Moe Viinavabriku viin "1886", Saaremaa viin ja Laua Viin.
Toit ja jook on alati olnud suurte vaidluste aluseks, viin ei ole siin kindlasti mingiks erandiks. Ka testis osalenud inimeste arvamused viinade osas olid vahest üsnagi erinevad. Laua Viina peeti näiteks võrdseks nende toitude ja jookidega, mida saab pulbrist teha ning Moe viina nimetati ajamasinaviinaks, kuna seda juues ärkab kindlasti kiirelt järgmises päevas.
Hea Maitsed.ee lugeja, milline on Sinu eelistatud EV99 lauale pandud kärakas?