Moslemite toidulaud: Kartuli ja paneeriga Indiapärased pakorad
Koostisosad:
Pakora tainas
- 2.5 dl Kikerhernejahu
- 0.5 tl Tšillipulbrit
- 0.5 tl Jahvatatud koriandrit
- 1 tl Soola
- 1 tl Kurkumit
- 0.5 tl Garam masalat
- Küüslauku (või küüslaugupastat)
- Vett
Paneer
- Võimalikult suure rasvasisaldusega piima
- Sidrunimahla
Viimasel paaril kümnendil on äärmiselt tugevalt maailma uudismeedia ja inimeste teadvusse end surunud islami usk ja moslemite olemasolu. On teada, et ka Eestis elab moslemeid ning nende hulgas on nii sündinud moslemeid kui ka konverteerunuid. Need inimesed söövad ja joovad, kuid teevad seda väheke teistmoodi kui meie. Uurimegi siis, mismoodi.
"Islam ei ole kultuur, vaid religioon. See tähendabki seda, et ei ole olemas ka sellist asja nagu islami toit. On olemas erinevate islamimaade ja kultuuride toidud. Islam, koos oma traditsioonide ja nõuetega, võetakse ja tõstetakse just sellesse kultuuriruumi, kus elatakse ja muudetakse vastavaks selle piirkonna olukorraga. See tähendab ja seda, et toidud on kõikides riikides, kultuurides ja harjumustes erinevad," mainib Lembi, kes avastas islami enda jaoks alles täiskasvanuna.