16.02.2017, 18:25
Kelmikalt vürtsikas ketšupisorbett
Salvesti toidublogija Liisi Laanemäe murrab müüdi ketšupist kui ainult mahlase burgeri, krõbeda kartuli või pelmeeni kaaslasest ning õpetab valmistama gurmeehõngulist ketšupisorbetti.
FOTO:
Koostisosad:
Kelmikalt vürtsikas ketšupisorbett
- 200 ml Vett
- 75 g Suhkrut
- 200 g Ketšupit
- 6 tk Tabascot
- 2 tl Worchesteri kastet
- 0.5 tk Laimimahla
Kuigi ketšup ei ole kindlasti tavaline koostisosa jäätise valmistamisel, siis jäine kooslus tublilt tomatisest ketšupist ja vürtsidest on ainulaadne maitsekombinatsioon, mis sobib õhtusöögi menüüs eeltoiduks või maitsemeelte ergastamiseks vahepalana ning kõige julgematele eksperimenteerijatele ka magusroaks.