Vanalinna Toidufestival: Nädala jooksul pakuvad viis vanalinna restorani võikala, hirveliha ja mandleid
Tallinna Vanalinna Toidufestivali raames saab maitsta erinevate ajastute ja kultuuride hõrgutisi. Alustades keskajast, läbides seiklused musketärideaegses Prantsusmaal ning lõpetades modernse Eesti ja Euroopa köögiga.
Tallinna Vanalinna Toidufestival toimub tänasest Eesti vabariigi aastpäevani ehk 14.02 - 24.02.2017. 23 eurost kolmekäigulist festivalimenüüd pakuvad tänavu restoranid Olde Hansa, DOM, Dominic, Leib Resto ja Aed ja Kaerajaan.
Restoranide peakokkadel on ülesanne valmistada ette antud toorainetest festivali menüü, vastavalt enda käekirjale ning võttes arvesse iga restorani eripära. Menüüs on kõigil kohustuslikuna võikala, hirvefilee ja mandel.
Tutvustame ka Tallinna Vanalinna Toidufestivali menüüsid:
Kaerajaan
- Metsatrio (Hirve tartar kolmel viisil – külmsuitsutatult, klassikaliselt terav ja mustsõstramarinaadis )
- Ahjus küpsetatud võikala (Risotto, maapähkli kreem ja greibi-kirevilja sabayon kaste )
- Mandli-halvaa toorjuustukook sidrunisorbeega
Olde Hansa
- Grillitud võikala pomerantsi-homaarikastmes
- Tulel ümberkeeratud hirve sisefilee kikerherne-läätsemuhedikuga
- Sametiselt hõrk mandli-kaneelipuding
Leib, Resto ja Aed
- Põletatud võikala Aasia puljongis
- Praetud hirve välisfilee röstitud maapirnikreemi, marineeritud nuikapsa ja küüslaugu punaveinikastmega
- Mandlisorbee espressovahu ja martsipanipuruga
Dominic
- Pankoga paneeritud võikala avokaado parmesani ja lillkapsakreemiga
- Burgundia pada hirvest kartuli-trühvlipüree ja rohelised oad
- Kitsejuustukreem mandli küpsise ja veiniste kirssidega
DOM
- Saaremaa hirve carpaccio ürdimajoneesi, kapparisalati ja jõhvikatega
- Söel praetud võikala küpsetatud lillkapsa, broccolini ja tilli-koorekastmega
- Mandli-šokolaaditart pastinaagi ja soolakaramelliga