14.01.2017, 20:45
Kelgutamise järgne "külmarohi": Erinevate ubade hautis
Igapäevane toiduvalik on enamasti meil sõluv sellest, mille järele isu tekkinud on või milline mõte on päevasest infotarbimisest pähe idanema pandud. Tänase ilma puhul, kus usutavasti veetsid paljud aega kelgumäel, suusarajal või nii sama õues toimetades, võiks sobida söögiks üks hautis.
FOTO:
Koostisosad:
Erinevate ubade hautis
- 150 g Kuivatatud punaseid ube
- 150 g Valgeid ube
- 150 g Põldube
- 2 tk Väiksemat sibulat
- 3 tk Küüslauguküünt
- 3 tk Porgandit
- 4 tk varsselleri vart
- 0.5 tk Kapsast
- 3 tk Loorberilehte
- 2 l Köögiviljapuljongit
- Oliiviõli
- Väheke tšillit
- Meresoola
- Musta pipart
Oad on aegadest ammustest olnud eestlaste toidulaual olulisel kohal, kuid väga harva antakse söögilaual neile keskne koht. Kolme oa hautis keskendub vaid kohalike ubade heale kvalieedile ning neist parima välja "hautamisele".