22.12.2016, 19:30
Jõulumaitsetega müsli jõhvikate ja pistaatsiapähklitega
Isetehtud müslisid on lihtsamast lihtsam valmistada. Miks mitte siis rüütada kodune müsli jõulude ajal hoopis jõulumaitseliseks! Nii saab juba hommikusöögi ajal advendiaja hõngu nautida.
Jõulumüsli
Retsept: Tuuli Mathisen
8–10-le
- 7 dl Veski Mati Täistera kaerahelbeid
- 100 g hakitud sarapuupähkleid
- 100 g hakitud pistaatsiapähkleid
- 1 dl linaseemneid
- 1 apelsini peenteks ribadeks lõigatud koor
- 1 dl tumedat suhkrut
- 0,5 dl vedelat mett või siirupit
- 0,5 dl õli
- 1 tl piparkoogimaitseainet
- 200 g kuivatatud jõhvikaid
- lusikaotsatäis soola
Kuumuta ahi 120–130 kraadini. Sega kausis kaerahelbed, pähklid, linaseemned, tükeldatud apelsinikoor ning suhkur. Teises kausis sega mesi või siirup, õli, piparkoogimaitseaine ja sool.
Sega kausitäied omavahel ning puista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta iga veerandtunni tagant segades umbes 1 tund ja 15 minutit.
Sega juurde kuivatatud jõhvikad ning kalla säilituspurki. Serveeri piima või maitsestamata jogurtiga, juurde võid pakkuda värskeid marju, puuvilju vm meelepärast.