Külmkapp on gastronoomsel maastikul 20. sajandi kõige olulisem leiutis. See väikne aparaat tagas selle, et me sõime alati värsket toitu ning tekkis võimalus hakata oma menüüd pikemalt planeerima. Lisaks võimaldas külmkapp lisada toidusedelile jahutatud road.
Loe edasi...

NIPINURK: Näitame, kuidas fileerida kana nagu proff

Iga enesest lugupidav köögikodanik peaks oskama fileerida kana. Kui järgid videos näidatud nippe, siis on tagatud, et kõik marinaadi, suppi või pirukasse minevad kanalihatükid on ideaalsed.
Loe edasi...

Tasub teada: 13 veidrat fakti banaanide kohta

Banaanide tervislikkuses ja toitvuses ei kahtle ilmselt keegi. Samuti ei kahtle keegi selles, et sellest viljast on võimalik valmistada maitsvaid sööke ja jooke. Banaanil on aga ka salajasem pool, mida nüüd natukene avame.
Loe edasi...

TERVISLIK TOITUMINE: Asendades need kaheksa toiduainet tervislikemate valikutega, parandad oma tervist oluliselt

Tervislik toitumine ei ole alati keeruline ja raske heast toidust või maitsetest loobumine. Vahel on võimalik vaid mõne lihtsa, märkamatu, asendusega oma toidulaud muuta kordi tervislikumaks.
Loe edasi...

TÄHELEPANU: Järgmine kord, kui haarad poes või turul kõige kirkama, ilusama juurvilja järele, tuleta meelde see video

Tähelepanu: Juurviljad ei näe tihti ilusad välja, kuna need on värsked, vaid kuna neid pritsitakse enne müüki silikoniga ja süstitakse hormoodidega.

India farmerid kasutavad silikoonipihusteid, tööstuslikke värvaineid ja kasvuhormoonisüste, et muuta "väsinud" juurviljad taas värskeks ning turul müüdavaks.
Loe edasi...

KOKTEILIKOOL: Viis põhialkoholi, mis peaksid koduses baarikapis alati olemas olema

Eesti üks tippe ja Dissident Cocktails&Curiosity baarmen Andrei Kazakov selgitab Kokteilikooli esimeses videoloos, millised alkohoolsed joogid peaksid olemas olema igas koduses baarikapis selleks, et segada kokku kõik maailma põhilisemad kokteilid.
Loe edasi...

Ninast sabani: Uut tüüpi liha söömine ehk kui palju erinevaid asju saab veisest süüa

Veise lihalõikamise skeem.

Austusest looma vastu tuleks ära süüa terve loom, antud juhul veis, säärest sääreni ning sabast keeleni. Usun, et me oleme arenenud kaugemale mõtteviisist, et vaid ülipehmet veise sisefileed või veidi toekamat välisfileed nimetatakse veiselihaks.
Loe edasi...

NÄDALANIPP: Sporditoit ehk kuidas toiduga oma vormi parandada?

Jooksmine on tervislik, sest tugevdab teie südame - vereringesüsteemi ja aitab põletada rasvu

Igale jooksuringile või jõusaalitreeningule minnes tuleb lisaks õigele riietusele ja varustusel võtta kaasa ka täislaetud energiapaagid oma kehas. See tähendab, et on ääriselt oluline teada, mida süüa ja millal süüa, et oleks mõnus trenni minna ning parandada toiduga oma vormi.
Loe edasi...

FOTOD: 15 restorani, kuhu tuleks enne surma vähemalt korra sööma minna

Maailmakuulus Itaalia kaljurestoran ehk Ristorante Grotta Palazzese.

Kuna elu mõtet pole keegi suutnud lõplikult defineerida, siis võiks selleks olla võimalikult palju kogemusi koguda. See tähendab ka kogeda võimalikult palju maitseid, aroome, sööke ja jooke. Sealhulgas ka kõiki neid paiku, mis neid emmotsioon pakuvad. Tutvustame Teile 15 restorani, kus tuleks enne oma surma vähemalt korra söömas käia.
Loe edasi...

9 imelist köögitarvikut, mis võiksid igas köögis olemas olla

Kodumasinad. Pilt on illustreeriv.

Oleme ka varem Maitsed.ee lehel sarnaseid nimekirju koostanud ning vaadanud otsa erinevatele köögitarvikutele, mis võiksid köögis olemas olla, et oma elu lihtsustada. Kui tavaliselt saab iga tööga köögis hakkama terava kokanoa, panni ja kruusiga, siis täna väljapakutud köögitarvikud tõesti aitavad kaasa köögielu lihtsamaks muutmist, vahendab Business Insider.
Loe edasi...

NAPSITRENDID: Viis huvitavaimat Vana Euroopa džinni, mis hakkavad lähiajal laineid lööma

Viis huvitavaimat džinni Vanast-Euroopast, mis hakkavad lähiajal laineid lööma

Kuigi paljud Eesti kauplused tunnevad džinnidest vaid Beefeaterit, Gordons'it ja Liviko Craftersit siis üle Euroopa leidub sadu ja sadu põnevaid džinne. Hiljuti Berliinis baarmenide messi külastades tutvusime mitmete uute jookidega ja pärast Kalle Mülleri põhjalikku ülevaadet džinni ajaloost ja olemusest mõtlesin jagada huvitavamaid uusi tutvusi.
Loe edasi...

5+2 dieet: vaid kaks päeva paastumist nädalas ning kaal kukub

BBC telekanali kaudu juba 2012. aastal maailma paisatud uudne "kiirdieet" 5+2 hakkab vaikselt imbuma ka Eesti kaalulangetajate hulka. Millega aga on tegemist ja kas vaid kahte paastupäeva nõudev dieet ka reaalselt toimib?
Loe edasi...

7 surmavat toiduainet, mida leidub tõenäoliselt igas köögis

Virsik

Inimesed on üks väheseid olendeid siin planeedil, kes on suutelised ignoreerima põhilisi ellujäämisinstinkte. Me oleme valmis alla hüppama täiesti tervest lennukist lükates end teadlikult elu ja surma piirile. Me trotsime füüsilist koormust läbides vabatahtlikult matkasid kõrbes ning hoides rekordite nimel vee all hinge kinni.
Loe edasi...

REPLIIK: Eestlane, lõpeta kohe omale hammastega haua kaevamine!

Maitsed.ee lugeja kirjutas eelmisel nädalal ilmunud toidunõustaja Kadi Helme loole kommentaariks, et "kas saaks ühe päevagi hakkama ilma toidunõustajateta"?, pidades silmas järjekordset lugu õppinud inimese sulest, kes soovitab inimestel talveperioodil paremini toituda.
Loe edasi...

Tahad langetada kehakaalu? Vaata, kas sinu soovkaal on ka Sinu keha soovkaal?

Toitumine võetakse enamasti luubi alla siis, kui on soov kaalus alla võtta. Eduka tegevuse ja püsiva lõpptulemuse saavutamisel on suureks abiks konkreetse eesmärgi püstitamine. Mida võtta sihiks?
Loe edasi...

Kalorite lugemine on jama! 6 nippi, mis aitavad loomulikul moel kaalu langetada ka normaalselt edasi toitudes

greip

Viimasel ajal on taas populaarsust kogunud erinevad internetilehed, mis lubavad kaalust alla saada ja seda kiirelt ning muretult. Vaja on vaid üles lugeda päevas tarbitud kalorid. 30 grammi juustu, supilusikas majoneesi ja poolteist kääru leiba. Tuleb tuttav ette?
Loe edasi...

9 valearvamust kaalulangetamise kohta: Nipid, kuidas saavutada jäävalt parim kehavorm

Aastast aastasse, rannahooajast rannahooaega annavad inimesed ikka ja jälle samu lubadusi või püstitavad samu eesmärke; ja samamoodi – ikka ja jälle – jäävad need lubadused täitmata või eesmärgid saavutamata. Mis lubadused ja eesmärgid? Eks ikka kaalu langetada.
Loe edasi...

Viinast, vitamiinidest ja hapukurgist: Mis tegelikult aitab võidelda viirustega ja tõsta immuunsust?

Vitamiinirikas toit

Veebileht Loodusvägi.ee annab nõu, kuidas toiduga oma tervist hoida ja parandada. Samas murtakse terve rida levinud müüte toitudest ja harjumustest, mida vanarahvas on pannud meid uskuma tervist edendavat. Nii siis … Mis tegelikult aitab võidelda viirustega ja tõsta immuunsust? Mis teeb meid pigem viiruste rünnakutele avatuks?
Loe edasi...

Koolikokk Evelyn Bauman jagab kavalaid nippe, kuidas jõuludel katta soodsalt jõululaud: lihtsuses peitub jõud ja otsida tuleb allahindlusi

Jõulud on küll maagiline aeg, kuid lisaks kingitustele tuleb peredel katta ka külluslik toidulaud, mis tähendab kiiresti kahanevat pangaarvet. Kavalaid nippe suurpere jõululaua soodsaks katmiseks jagab Daily koolikokk Evelyn Bauman.
Loe edasi...