RETSEPTID | Millistes toitudes kasutada porrulauku? Vaata, kuidas selle vahva köögiviljaga suppidele, hautistele ja salatitele põnevat maitset lisada
(2)Poekotist välja turritav sügavroheline porruvars on kui õnnestunud poeskäigu sümbol. Porrut kasutatakse toidus peamiselt maitseköögiviljana ja väga sageli on see üheks (aedvilja)puljongi maitsestajaks. Eelkõige kasutatakse toiduks porru valget ja helerohelist osa, pikemalt hautatud toitudesse sobivad aga ka tumerohelised lehed. Porrulauk sobib tarvitamiseks nii kuumtöödeldult kui ka toorelt erinevates värsketes salatites. Vaata ideid!
Üks lihtsamaid ja samas maitsvamaid mooduseid porrulaugust mõnus kõrvalroog valmistada on see ahjus pehmeks küpsetada. Küpsetuspaberi sees küpsenult muutub porru karamelliseks ja mahedaks.
Porru-porgandi-kinoarösti koriandrikastmega sobib hästi iseseisvaks taimseks roaks või siis lisandiks kala või liha juurde.
Seafilee, tillukesed beebišampinjonid ning mahedamaitseline porrulauk on kokku üks tõeliselt hõrk pannitäis, mis maitseb nii suurtele kui ka väikesetele.