Valmista tervislik küpsetis — kolm speltajahu baasil küpsetussegu

Speltajahu kasutatakse leibades, sepikutes, saiades, näkileibades, muffinites, pannkookides, vahvlites jne. Speltajahust saad teha ka pastat. Kõiki neid maitsvaid roogi iseloomustab tänu speltale suur kiudainesisaldus. Veski Mati sortimendist leiab kolm speltajahuga küpsetussegu: pitsa, pannkookide ja kreppide valmistamiseks.

Kuna spelta teriste küljest on jahvatamise käigus raske kõiki kesti ühtlaselt eemaldada, väldid tänu speltajahu kiudainerohkusele kõhukinnisust ja ohjad oma keha kolesteroolimajandust. Jämedalt jahvatatud speltajahu on hea fosfori-, kaaliumi- ja magneesiumiallikas. Mikroelementidest leidub rauda, mangaani ja vaske, kuid need omastuvad mõnevõrra raskendatult. Samas on spelta väga heaks B-rühma vitamiinide allikaks, mida tavatoidus kipub pigem nappima.

Pea meeles, et spelta gluteenisisaldus on küll väiksem kui nisus, kuid gluteenitalumatuse korral peab speltatoodetest siiski loobuma.

Valmissegudest saab küpsetada nii magusat kui ka soolast

Veski Mati valmissegud pakuvad ühest küljest elu lihtsamaks muutvaid valikuid, teisalt ei pea sa küpsetiste maitses ja kvaliteedis järeleandmisi tegema.

Veski Mati tootevalikust leiab iga küpsetaja endale meelepärase valmis küpsetussegu kas soolase või magusa küpsetamiseks. Valmista sõpradele spelta küpsetussegust pitsat; lapsed armastavad kindlasti pannkooke idudega ja kreppe — mõlemad speltajahust; jõulude ajal sobib panna lauale kaeraküpsised ja šokolaadikeeks. Universaalne küpsetussegu sobib kõikide saiade ja saiakeste tegemiseks.

Jaga
Kommentaarid