19.12.2016, 19:30
Kes ei armastaks suus sulavat šokolaadi fondant i!
Klassikaline ja mõnusalt suus sulav gurmeemagustoit, millega võid üllatada sõpru. Sobib ka väga hästi jõululauale! Vaata videost, kuidas fondanti valmistada.
Šokolaadifondant
Retsept: Mari-Liis Tammik, Miam Catering
- 200g tumedat šokolaadi
- 200g võid + määrimiseks paar spl
- kakao
- 4 muna
- 6 spl suhkrut
- 4 spl Veski Mati Nisujahu
- kaunistamiseks kakao, värsked vaarikad
Määri ramekin-vormid võiga ning puista kakaopulbriga üle. Pane kõrvale. Sulata šokolaad ja või vesivannil. Klopi munad suhkruga kohevaks. Lisa sulašokolaadi-või segu ning vahusta veel mõned minutid. Sõelu juurde jahu ja sega veel paar minutit. Kalla segu ettevalmistatud vormidesse. Küpseta 180-kraadises ahjus 10-12 minutit. Kummuta taldrikule ja serveeri kohe. Peale võid puistada kakaod ja kaunistada värskete vaarikatega. Kõrvale sobib ka vaniljejäätis.