AUHINNAMÄNG: Kelle käed valmistavad kodust kohupiimakooki — Malluka, Gertu Pabbo või Rosanna Lintsi?
Kui oled video ära vaadanud, siis saad vastata, kes kohupiimakooki valmistas — Mallukas, Gertu Pabbo või Rosanna Lints?
Mängu reeglitega tutvu SIIN ja vaata retsepti allpool.
Kodune kohupiimakook
Retsept: Ragne Värk
Maitsed on erinevad, aga kodune kohupiimakook meeldib kõigile. Selle koogi retsept on lihtne ning valmistamisega saab hakkama igaüks. Lisandiks on täidises ja koogikattes just see, mida ise sobivaks peate!
- 200 g Veski Mati Rosina-pähkli täisteramüslit
- 65 g valget šokolaadi
- 800 g kohupiima vanilliga
- 3 muna
- 1 sl Veski Mati Täistera rukkijahu
- 300 g kondenspiima
- 2 pirni
- peotäis pähklipuru
Põhi:
Koogi põhja valmistamiseks valige välja üks sobiv Veski Mati müsli. Võtke 200 g valitud müslit ja segage juurde 65 g valget šokolaadi. Asetage müslisegu küpsetuspaberiga kaetud kandilise vormi (25 x 18cm) põhja. Valige täidisesse 1 lisand (200 g kompotikirsse, 200 g marmelaaditükke, 2 koos koorega riivitud pirni või 1 sidruni riivitud koor).
Täidis:
Segage omavahel 800 g vanilliga kohupiima, 3 muna, 1 sl Veski Mati Täistera rukkijahu, 300 g kondenspiima ja valitud täidis. Valage segu koogivormi ja küpsetage ahjus 180 kraadi juures umbes 15 minutit. Seejärel raputage koogile peale alljärgnevalt valitud lisand.
Kate:
Peotäis martsipanitükke, peotäis pähklipuru, peotäis halvaapuru või peotäis kookoshelbeid. Ikka oma maitse järgi!
Kui olete koogile katte peale raputanud, siis küpsetage seda veel ahjus umbes 15 min. Kokku kulub koogi küpsetamiseks umbes 30 minutit.
Head ära arvamist ja head isu!