Retsept: Anna Helm-Baxter

36 küpsist

  • 85 g võid, toatemperatuuril
  • 100 g avokaado viljaliha (umbes ½ suurt avokaadot)
  • 85 g rafineerimata peeneteralist küpsetussuhkrut
  • 50 g siirupit
  • 1 muna
  • pöidlasuurune jupp ingverit, kooritud ja hästi peenelt riivitud
  • 200 g Veski Mati Kaerahelbeid (vt märkust all)
  • 150 g Veski Mati Riisijahu
  • 1½ tl söögisoodat
  • tubli näputäis soola
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • 1 tl jahvatatud ingverit
  • näputäis muskaatpähklit
  • 85 g pekaanipähkleid, röstitud ja hästi peeneks hakitud, lisaks 36 tervet pähklit
  • meresoola, peale puistamiseks

Kuumuta ahi 180 kraadini. Klopi või heledaks pehmeks vahuks ja lisa pidevalt kloppides püreestatud avokaado, kuni saad ühtlase taina. Lisa suhkur ja siirup, seejärel muna ja riivitud ingver.

Kalla pool kaerahelvestest köögikombaini ja surista paar korda läbi. Lisa riisijahu, söögisooda, sool ja vürtsid, pane masin uuesti käima. Sega kuivainesegu ülejäänud tainasse, lisa ülejäänud kaerahelbed ja hakitud pekaanipähklid.

Tõsta tainast 36 golfipallisuurust kuhjakest mittenakkuva pinnaga ahjuplaadile, jättes kõigi küpsiste vahele 2 cm. Suru kõik küpsised kergelt lapikuks ja suru igaühte terve pekaanipähkel. Puista igale küpsisele pisut meresoola ja küpseta ahjus 15 minutit 180 kraadi juures, pöörates ahjuplaati poole küpsemise pealt 180 kraadi. Lase küpsistel plaadil jahtuda.

Märkus Siin sobib kasutada nii Veski Mati Kaerahelbeid kui ka Täisterakaerahelbeid, sõltuvalt sellest, kas soovid muredamaid või krõbedamaid küpsiseid.
Ühe portsjoni toiteväärtus: 93 kcal, 4,9 g rasvu (1,6 g küllastunud rasvhappeid), 1,5 g valke, 10,2 g süsivesikuid, 3,5 g suhkruid

  • Kaeratoidud on kergesti omastatavad ja kasulikud seedimisele. Kaerahelveste regulaarsel söömisel on märgatav kolesteriini- ja suhkrusisalduse vähenemine veres.
  • Täisterakaerahelbed on kasulikud seedimisele ja hoiavad kõhu kauem täis ning mõjuvad ka kehakaalule hästi.
Jaga
Kommentaarid