Retsept Mari-Liis Tammik, Miam Catering

  • 50 ml sulatatud võid
  • 3 spl pruuni suhkurt
  • 1 spl kaneeli
  • 350 ml vett
  • 1 spl suhkurt
  • 7 g Veski Mati Kuivpärmi
  • 2 spl oliivõli
  • 500 g Veski Mati Grahamjahu
  • 1 spl soola

Sega omavahel väikeses kausis sulatatud või, pruun suhkur ja kaneel ning tõsta hetkeks kõrvale. Sega mõõtekannus käesoe vesi, suhkur, pärm ja oliivõli ning jäta 10 minutiks seisma. Sõelu jahu suuremasse kaussi, lisa sool ja sega. Seejärel kalla kuivainetele pärmisegu ja sõtku ühtlaseks taignaks. Jäta see sooja kohta umbeks tunniks kerkima. Sõtku tainas veel korraks läbi ja rulli jahusel pinnal laiaks ristkülikuks. Määri tainale kaneeliglasuur. Keera ristkülik rulli ja lõika paari sentimeetri paksusteks. Aseta need õliga määritud sügavamasse ahjuvormi üksteise kõrvale. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. Soovi korral võib kaneelirullidele niristada sulatatud šokolaadi ja puistata peale kookoshelbeid.

  • Ameerika arst Sylvester Graham soovitas juba 100 aastat tagasi süüa täisteraleiba. Tema nime järgi on hakatud täisteranisujahu kutsuma grahamjahuks.
  • Täisteranisujahu valmistamisel jahvatatakse peeneks kogu nisutera. Täisteranisujahu sisaldab nii kooreosa, tuuma kui ka idu ning on seega vitamiini-, kiudaine- ja mineraalainerikas.
Jaga
Kommentaarid