10.12.2016, 14:40
Ellujäämise (koka)kunst: Võis praetud ahvenafilee kurgi-seene-hernesalatil tüümianiemulsiooniga
Eelroog on iga õhtusöögi olulisim käik, sest just selle roaga juhatatakse kogu õhtu sisse: eelroog peab mõjuma üllatavalt, olema maitsev, kuid andma selge arusaama, et köögist on veel oodata palju rõõmu.
FOTO:
Koostisosad:
Värske kurgi, suhkruherne ja viilutatud puraviku hapukal salatil serveeritud võis praetud ahvenafilee tüümianiemulsiooniga
- Ahvenafileed (nahaga)
- Puravikke
- Suhkruherneid
- Värsket kurki
- Tüümiani
- Oliiviõli
- Võid
- Meresoola
- Musta pipart
- Astelpaju mahl
- Suhkur
- Küüslauku
Meestelt naistele serveeritud õhtusöök peaks algama millegi kerge, õhukese, kuid tervislikuga. Kala sobib selleks ideaalselt ning ahven kaladest, kuna on kergem ja magusa maitsega. Lisaks annab imelise stardi õhtule suhkruhernestest, värskest kurgist ja seentest valmistatud salat, mis lisab kalale veelgi värskust, magusust ja aitab luua tõelist maitsetesümfooniat.
Lisaks saab kala juurde nautida esimese pokaali head valget veini - riesling'i näiteks.