08.12.2016, 19:30
Valmista ooteks või õhtusöögiks maitsev ja tervislik salat pruuni riisi ja kikerhernega
Kas teadsid, et pruun riis pole mitte eraldi riisisort, vaid ükskõik millise riisisordi täisteravariant. Pruunilt ehk täisterariisilt pole kasulikke kihte maha kooritud, eemaldatud on ainult mittesöödav kest. Alles on kõik seitse pealiskihti koos iduga, mis annavad terale omapärase pähklimaitse. Pruun riis sisaldab palju väärtuslikke vitamiine.
Pruuni riisi ja kikerhernesalat
4-le inimesele, valmistamisaeg 50 min
- 200 g kirsstomateid
- 1 dl keedetud Veski Mati Pruuni riisi
- 1 dl keedetud Veski Mati Punast riisi
- 2 dl konservkikerherneid
- 1 keskmine kurk
- 1 punane sibul (viilutatud)
- peotäis rohelist sibulat
- 100g Feta juustu
- peotäis Kalamata oliive
- poole sidruni mahl
- värskeid ürte
- 2 küüslauguküünt
- oliivi õli
- sool ja pipar
Esmalt eelsoojenda ahi 180 kraadini ja rösti poolitatud kirsstomatid. Maitsesta soola, pipra ja oliiviõliga. Küpseta umbes 30 min, jahuta.
Sega suurde kaussi eelnevalt keedetud Veski Mati Pruun riis ja Veski Mati Punane riis. Lisa Kalamata oliivid, kurk, sibul, kikerherned ja roheline sibul. Vala üle eelvalmistatud salatikastmega ja sega. Serveeri salat feta juustu ja ahjus küpsetatud kirsstomatitega.
Salatikaste: küüslauk, ürdid (peotäis),0,5 sidruni mahl, sool, õli, sega hoolikalt.