05.12.2016, 19:30
Värviline riisisalat teeb nägemis- ja maitsemeele rõõmsaks
See ilus ja tervislik salat pakatab kasulikest rasvhapetest ning pakub korralikult valku ja süsivesikuid. Võib kasutada nii eraldiseisvana roa kui ka lisandina.
Värviline riisisalat
Riisiraamat
Valmistamisaeg 5 minutit + riisi hautamisaeg, kogus 4-le
- 70 g Veski Mati Pikateralist riisi
- 400 ml vett
- 30 g rohelist sibulat
- 60 g seedermänni seemneid
- 40 g kõrvitsaseemneid
- 50 g granaatõunaseemneid
- 50 g kuivatatud mustikaid, jõhvi-
- kaid või inka marju
- 1 tl soola
Kaste:
- 4 sl oliiviõli
- 1 sl laimimahla
- 1 sl vahtrasiirupit
- 1 tl palsamiäädikat
- 0,5 tl Dijoni sinepi kastet
Loputa riisi 2–3 korda, kuni pesuvesi on läbipiastev. Lisa 400 ml vett ja 1 tl soola.
Kuumuta vesi keemiseni, alanda kuumus miinimumini ja auruta riisi kaane all 15minutit. Jahuta riis täielikult maha. Sega kokku kastmekomponendid. Rösti seeder-männi- ja kõrvitsaseemneid kuival pannil. Haki roheline sibul. Sega kokku salati komponendid ning vala üle kastmega.
- Loe ka riisisortide kohta.