28.11.2016, 16:07
RETSEPT: Jaapanikeelses sotsiaalmeedias lööb laineid veest valmistatud läbipaistev "kook"
Jaapanlased on veidrad enamus maailma standardeid arvesse võttes, toit on aga teema, kus Tõusva Päikese Maa elanikud tihti üsna piiriületavalt käituvad. Innovatsiooni on ka palju täna tutvustatavas magustoidus, nimelt "veekoogis".
FOTO:
Koostisosad:
Jaapani veekook
- 250 ml Vett
- 20 g Kvaliteetset suhkrut
- 8 g Jaapani agari ehk tarretise pulbrit
- 10 tk Sakura õisi
Jaapanikeelne sotsiaalmeedia on hullumas Mithiruka nimelise Twitteri kasutaja postitusest, kus viimane tutvustab läbipaistvat veekooki, mis on magava kassi kujuline. Kergelt kallerdav kook pakub maitsenaudingule lisaks äärmiselt kõrget esteetilist rahuldust. Esimesena valmistas neid "kooke" üks tundmatuks jääv kondiiter Yamanashi'st.