25.11.2016, 19:30
Kergelt vürtsine riisi-läätsesupp kookospiimaga toob sooja sinu sisse
Vürtsikad road ja joogid on soojal ajal head kaaslased, sest annavad sooja. Retseptiklipis valmis kergelt vürtsine riisi-läätsesupp kookospiimaga ja kui kasutad roa valmistamiseks punast riisi, siis maitselt meenutab see kergelt nii pähklit kui ka metsamarjamoosi. Kõlab põnevalt!
Kergelt vürtsine riisi-läätsesupp kookospiimaga
Riisiraamat
- 100 g Veski Mati Pruuni või Punast täisterariisi
- 100 g punaseid läätsesid
- 400 g purustatud tomateid
- 200 g kookospiima (vähemalt 85%)
- 600 ml kana- või köögiviljapuljongit
- 2 cm jupp värsket ingverijuurt
- 1 sibul
- 1 küüslauguküüs
- 1 sl õli
- 1 tl kurkumit (kollajuur)
- soola
- pipart
Loputa riis ja läätsed ning nõruta kuivaks. Peenesta ingverijuur, sibul ja küüslauk. Hauta paar minutit õlis. Lisa kurkum (kollajuur), kuum kanapuljong, purustatud tomatid ja pestud riis ning läätsed. Kuumuta supp keemiseni ning hauta tasasel tulel 20 minutit, kuni kõik komponendid on pehmed. Lisa kookospiim ja kuumuta supp uuesti läbi.
- Punane riis on Hiinas sajandeid kasvatatud metsik riisisort, millele tänapäeval omistatakse tugevat kolesterooli alandavat toimet. Kui riisi valmistada pakil oleva juhendi järgi ehk 25 minutit hautada, jääb see mõnusalt sõmer.