Maitse eksootilist ful medames `it ehk põldoadippi Egiptuse moodi
Põldubadest dipp või määre peidab enda üsna tagasihoidliku välimuse taha maitsvat ja toitvat lisandit. Levinud on see nii Egiptuses, Süürias kui ka mitmes teises endise Ottomani impeeriumi maal. Sellist rooga olevat söönud isegi Egiptuse vaaraod. Igal juhul on tegu lihtsasti valmiva ja maitsva toiduga, mida selle päritolumaades süüakse hommikusöögiks või mezze ehk suupistelaua ühe roana.
Põldoadipp Egiptuse moodi ehk ful medames
Retsept: Tuuli Mathisen
Ajakiri Oma maitse
4-le, valmistamisaeg: 10 minutit + ubade leotamiseks ja keetmiseks vajalik aeg
- 5 dl koorimata Veski Mati Põldube – öö läbi leotatud ja soolvees pehmeks keedetud
- 0,5 sidruni mahl
- 1 dl oliiviõli + veidi serveerimiseks
- 2 tl vürtsköömneid
- 0,5 tl Cayenne’i pipart
- 4 purustatud küüslauguküünt
- soola ja pipart
Serveerimiseks:
- õhukest lavašši
- värsket peterselli või koriandrit
- keedetud mune
Töötle põldoad koos sidrunimahla, oliiviõli, vürtsköömnete, Cayenne´i, küüslaugu ning soola ja pipraga ühlaseks massiks. Võid kasutada selleks kahvliselga või pudrunuia. Mass peab jääma veidi tükiline. Sega läbi ja maitsesta. Serveerides nirista peale täiendavalt oliiviõli ning puista peale värsket peterselli või koriandrit. Juurde paku ahjus krõbedaks küpsetatud lavašši, keedetud mune, sidruniviile ja muud meelepärast.