10.11.2016, 19:30
Hea maitse peitub lihtsuses — tatrahelvestest kohupiim on mahedalt mõnus!
Tatras on sama palju kiudaineid kui kaerahelvestes ja vahelduseks võikski kasutada toidu valmistamisel tatrahelbeid. Eriti hästi sobivad need näiteks maheda kohupiima-magustoidu sisse.
Tatrahelvestest kohupiim
Retsept: Grete Šillis
- 0,25 dl Veski Mati Tatrahelbeid
- 250 ml ploomimaitselist jogurtijooki
- peotäis külmutatud marju
Leota tarahelbeid vees paar tundi. Nõruta tatrahelbed veest välja ja lisa tatrahelveste hulka jogurtijook. Lisa tatrahelveste-jogurtijoogi hulka peotäis külmutatud marju ning blenderda kõik ühtlaseks massiks. Serveeri kohe!
- Tatras on sama palju kiudaineid kui kaerahelvestes; samuti aitab see ennetada kõrget kolesteroolitaset, kõrget vererõhku ja südame-veresoonkonna haigusi. Kiudained alandavad ka vere glükoosi- ja insuliinisisaldust.
- Tatar on väga hea magneesiumiallikas. Magneesium aitab veresoontel lõdvestuda, parandades vereringet ja toitainete transporti.
- Osa uuringute järgi aitab tatar naistel ennetada ka sapikivide teket.
- LOE ka, millist tera ja miks süüa — huvitavaid fakte teraviljade helvestest