09.11.2016, 19:30
Vaata, kuidas valmistada maisijahust krõbedat seemneleiba
Üha enam näeb poelettidel kõikvõimalike seemnetega leibasid - sobivad ju leib ja seemned ideaalselt ning seemnetel on terve rida häid omadusi. Seekord valmib maisijahust leib, mille sisse lähevad mustad seesamiseemned, tavalised seesamiseemned ja päevalilleseemned.
Seemneleib
Retsept: Angeelika Kang
- 0,5 dl musti seesamiseemneid
- 0,5 dl seesamiseemneid
- 1 dl päevalilleseemneid
- 2 dl Veski Mati Maisijahu
- 0,5 dl viinamarjaseemne õli
- 2,5 dl keevat vett
- 1 tl soola
Sega kõik kuivad ained omavahel. Lisa õli ja sool. Kalla peale keev vesi ja sega ühtlaseks. Määri segu kahele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 150 kraadises ahjus 35 minutit, murra väiksemateks tükkideks ning seejärel 200 kraadises ahjus 10 minutit.
- Mais tähendab otsetõlkes “see mis hoiab elus”.
- Kollane täisteramais on hea magneeiumi-, tiamiini-, raua- ja kaaliumiallikas samuti sisaldab fosforit, niatsiini (B3), tsinki- ja B, A — vitamiini.
- Sellel on ka väga kõrge kiudainesisaldus.
- Maisijahust valmistatakse kreppe (pannkooke), kooke, muffineid ja leiba.
- LOE ka: Mida valmistada hernest, maisist, riisist ja tatrast jahvatatud jahust?