„Rimi Eesti puhul tõstame esile suurketi järjepidevat tööd tarbijate keskkonnateadlikkuse suurendamisel, samuti nende tulevikuplaane partnerite abiga toidujäätmetest biogaasi toota,“ kommenteeris Säästva arengu foorumi korraldaja ja SEI Tallinna programmijuht Kaja Peterson.

„Toidupank aitab oma tegevusega jõuda toidul, mis on toodetud suure inimvaeva ja loodusvarade hinnaga ja mis muidu läheks raisku, puudustkannatavate inimesteni. Samuti kutsub Toidupank avalikkust üles heategevusele ja toidu annetamisele. Saaremaal Pöides tegutseva Koplimäe mahetalu puhul tunnustame keskkonnasäästlikku tootmist ja ettevõttes päikesepaneelidega toodetud taastuvenergia kasutamist,“ lisas Peterson.

Toidu ja kliimamuutuse seosed omavad üha olulisemat tähtsust ka globaalsel tasandil. Nii oli toidule ja kliimamuutusele pühendatud ka 2016. aasta Maailma Toidu Päev, mida tähistati 16. oktoobril ja mida korraldab ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsioon (FAO).